Nieuws

Vacature monteur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde monteur voor installatie en onderhoud van watertechnische installaties.

Functieomschrijving

Als monteur bij Technische Alliantie kom je te werken op de afdeling drink- en proceswater. Je installeert en onderhoudt diverse installaties en lost storingen op. Je werkt zelfstandig maar draagt jouw steentje bij aan een gezamenlijk resultaat. Daarnaast kun je snel schakelen en ben je daadkrachtig. Je bent verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van werkzaamheden, melden van knelpunten en je begint goed voorbereid aan een klus.

Functieprofiel

 • Je bent servicegericht
 • Minimaal mbo-4 werktuigbouwkunde of elektrotechniek
 • Aanvullende opleidingen/ cursussen
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Zelfstandig
 • Resultaatgericht

 

Wat kun je van ons verwachten

 • Een aanstelling voor 36 uur per week
 • Werken in een jong en dynamisch team
 • Zeer afwisselend werk
 • Salaris volgens CAO klein metaal
 • Standplaats Linne, werkgebied Zuidoost-Nederland

 

Ben jij de monteur die wij zoeken? Stuur je sollicitatie en CV naar administratie@technischealliantie.com!

17 maart 2021

Stage bij Technische Alliantie: het hele jaar door

Terwijl andere bedrijven in deze coronatijd te weinig werk voor stagiairs hebben of de extra mensen op de werkvloer niet zien zitten, biedt de Technische Alliantie het hele jaar door stageplekken, van beroepsoriënterende of snuffelstages tot tweede- of derdejaars en afstudeerstages voor zowel VMBO, MBO en HBO. Corona of geen corona. De meeste stages zijn namelijk uitvoerend waardoor stagiairs veelal buiten op locatie bezig zijn, maar ook op kantoor zijn er mogelijkheden.

Technische Alliantie: actief binnen de werktuigbouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek en civiele techniek

De Technische Alliantie wordt gevormd door een coöperatie van specialistische bedrijven in de werktuigbouwkunde, installatietechniek, elektrotechniek en civiele techniek. Vanuit het nieuwe, uitstekend uitgeruste pand in Linne, kunnen klanten 24/7, snel en betrouwbaar terecht met al hun vragen op het gebied van piping- en constructiewerk, waterbehandeling, pomp-, las- en watertechniek. Kortom, een totaalpakket waarmee de Technische Alliantie een unieke plek in de markt heeft.

Stagelopen bij de Technische Alliantie

Er zijn allerlei stageplekken of er nu een vmbo, mbo- of hbo-opleiding wordt gevolgd. Denk bijvoorbeeld aan werktuigbouwkunde, elektro- en installatietechniek, tekenaar werktuigbouwkunde of tekenaar elektrotechniek. Stagelopen kan in alle leer- of studiejaren, in de vorm van een snuffelstage, leerwerkplek, buitenschools leren, meewerk- of afstudeerstage. Meestal bepaalt het soort opleiding, het niveau en het studiejaar de duur van een stage, maar het varieert van een paar weken tot een volledig schooljaar. We kunnen geen baangarantie geven, maar als het klikt en de mogelijkheden zijn er, dan staat de deur daarna ook zeker open. De Technische Alliantie heeft al heel wat leerlingen en studenten die meerdere stages bij hen hebben doorlopen een vaste plek binnen de organisatie aangeboden en met succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennis leren en kennis toepassen

Tijdens een stage bij de Technische Alliantie krijgen leerlingen/studenten de kans om hun kennis toe te passen en tegelijkertijd meer kennis en ervaring op te doen. Elke stagiair heeft een vaste begeleider. Regelmatig wordt de voortgang besproken. Nicole Poels (Financieel Directeur en PZ): “We zorgen er met z’n allen voor dat stagiairs echt aandacht krijgen en zich tijdens hun stageperiode als volwaardige medewerkers voelen. We nemen hun inbreng serieus. Stagiairs leren van ons en wij van hen. Hier leer je écht wat en meer dan alleen vakmatig, topsfeer en super collega’s, dat is hoe onze stagiairs ons omschrijven. En het klopt. We bieden een dynamische, innovatieve werkomgeving waarin ontwikkeling centraal staat. Ze leren veel. Inhoudelijk, maar ontdekken daarnaast hun passies, drijfveren en potentie. Het gebeurt natuurlijk weleens dat een stage tegenvalt. Stel iemand komt erachter dat sleutelen toch niet zijn ding is, dan keuren we de stage niet af maar gaan we op zoek naar andere mogelijkheden, bijvoorbeeld voorbereidend werk achter de computer. Op die manier wordt ook die stage dan succesvol afgerond. Wat er ook gebeurt, ook hier geldt: samen sterk en samen vooruit!”.

Meer informatie

Scholen, stagecoördinatoren, leerlingen en studenten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Nicole Poels, n.poels@technischealliantie.com.

 

20 januari 2021

Technische Alliantie draagt bij aan de waterkwaliteitsbewaking van rivierwater

Steeds vaker worden de Nederlandse rivieren gebruikt voor recreatie of benefietevenementen. Omdat de verontreiniging van Nederlandse watersystemen divers en moeilijk te voorspellen is, vormen microbiologische verontreinigingen een risico voor de gezondheid van waterrecreanten. Om de verontreinigingen in kaart te brengen en de risico’s zoveel mogelijk te beperken, wil Rijkswaterstaat via nieuwe, snellere meetmethoden de microbiologische kwaliteit van het water testen. Onder de naam de Digitale Rivier is Rijkswaterstaat daarom samen met een aantal partners het TKI project Snelle detectie van fecale verontreiniging in zwemwater gestart. Onlangs heeft de Technische Alliantie in opdracht van MicroLAN bv (specialist in waarschuwingssystemen voor waterkwaliteitsbewaking en een van de partners van dit project) een mobiel container-laboratorium gebouwd en bij de rivier De Waal geïnstalleerd. Lees verder en ontdek hoe ons container-lab bijdraagt aan dit belangrijke project.

Een mobiel container-lab voor 24/7 online monitoring

Het mobiele container-lab vormt een robuuste behuizing voor de analyzer van MicroLAN. De behuizing is noodzakelijk omdat deze analyzer continu online metingen verricht midden in het veld en zonder enige voorzieningen. Het container-lab is volledig volgens klantspecificaties gebouwd en geïnstalleerd op een van de ruigste plekken in de buurt van Nijmegen: De Waal.  De Waal voert 1500m3 water per seconde af en de waterstand varieert hier 6 meter! En op deze bijzondere plek hebben wij het mobiele container-laboratorium neergezet. Het container-lab is geïsoleerd en geventileerd. Bovendien is het container-lab voorzien van o.a. een doorstroombak en een labtafel met voldoende stroompunten. Het is daarmee uitermate geschikt voor uiteenlopende analyses. Onze mobiele container-laboratoria kunnen overal, op nagenoeg elke locatie, worden geplaatst. Bij dit project draagt het container-lab bij aan waardevolle informatie over de kwaliteit van ons watersysteem en uiteindelijk aan de verbetering van de volksgezondheid. Waardevolle informatie die met incidentele (steek)monsters wellicht gemist zou worden.

Wat gebeurt er met de informatie?

De metingen leveren belangrijke data op waarmee snel en verantwoord beslissingen kunnen worden genomen over het al dan niet kunnen zwemmen en/of doorgaan van evenementen in de Nederlandse rivieren. Op de lange termijn dragen de data bij aan een voorspelmodel ten aanzien van (verspreiding van) ziekteverwekkers in onze watersystemen.

Tot slot

Wij zijn er trots op dat ook wij aan een veilige en gezonde recreatie in de Nederlandse rivieren kunnen bijdragen. Ons mobiele container-lab draagt in deze bij aan meer inzicht in ons watersysteem. Hierdoor kunnen op het juiste moment de juiste acties ondernomen worden. Samen vooruitgang mogelijk maken, dat is wat de Technische Alliantie nastreeft. Heeft u een meetvraagstuk? Ontdek hoe wij uw organisatie kunnen helpen, ga naar https://bit.ly/31hWt6T of neem contact op.

15 oktober 2020